Visies van Genkgo

 • Zes jaar Genkgo

  Bram Huirne
  04 augustus 2015

  Genkgo vierde afgelopen maand haar zesde verjaardag. In deze zes jaren heeft het bedrijf een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Veel is veranderd, maar onze inzet om innovatieve software te maken die onze klanten en hun community helpt is ongewijzigd. Genkgo heeft laten zien een professionele partner te zijn voor haar klanten.

  Slagroom taart

  Een uniek product

  Genkgo is begonnen als kleine startup in Groningen. Hier kwamen de oprichters in aanraking met de specifieke ict vraagstukken van verenigingen en stichtingen. Zij leerden dat er veel werd gewerkt met verouderde programma's. Voor elke toepassing gebruikte men een aparte applicatie. Niet zelden werd een ledenadministratie bijgehouden in een gammele Excel sheet of met een CD-ROM installatie programma uit de vorige eeuw.

  Ondertussen was er een enorme ontwikkeling van internet- en softwareinnovaties op gang gekomen. Online toepassingen, tablets en smartphones waren begonnen aan hun grote opmars. Consumenten maakten hier al gretig gebruik van. Verenigingen en stichtingen konden dit niet. Een compleet online pakket voor verenigingen bestond gewoonweg niet.

  Dit inspireerde de oprichters de handen ineen te slaan. Zij besloten een hoogwaardig en innovatief IT platform te ontwikkelen om tegemoet te komen aan de specifieke vraag van verenigingen. Daarbij is gebruik gemaakt van de allernieuwste technieken. Met het lanceren van de eerste versie voor een running customer, welke nog altijd klant is, werd begonnen aan dit avontuur. Hiermee bracht Genkgo een uniek product op de markt. Veel verenigingen hebben sindsdien de weg naar Genkgo weten te vinden.

  Helpen van mensen, gemeenschappen en organisaties

  Inmiddels maken niet alleen verenigingen gebruik van de diensten van Genkgo. Ook bedrijven tonen sinds de oprichting belangstelling voor onze kwaliteiten. Wij leveren hen full-service diensten voor ontwikkeling, design en consultancy van zakelijke software, websites en mobiele applicaties. Altijd vormt hierbij ons bestaande software eco-systeem de basis.

  Onze doelstelling: Mensen, gemeenschappen en organisaties helpen zich beter te manifesteren in de snel veranderende informatiemaatschappij. Vanuit een platformgedachte de versnippering van softwareoplossingen tegen gaan. Het resultaat is een software ecosysteem dat plaats biedt aan alle toepassingen die de gebruiker nodig heeft.

  De activiteiten voor verenigingen vallen sinds enige tijd exclusief onder het merk VerenigingenWeb. Op deze manier is een beter onderscheid gekomen in onze diensten voor bedrijven (Genkgo) en verenigingen (Genkgo VerenigingenWeb).

  Software als een service

  De eerste applicaties van Genkgo heten Organisatie, Website en Communicatie. Deze worden na zes jaar nog steeds vol op gebruikt. Sinds de oprichting zijn er diverse nieuwe applicaties aan het ecosysteem toegevoegd. Hieronder vallen Financieel, Acquisitie & Sales, Webshop, Hosting en Project Management.

  Screenshot van een vroege versie van Genkgo
  Screenshot van de eerste versie van Genkgo

  Organisaties hoeven deze applicaties niet aan te schaffen. Zij betalen alleen voor het gebruik. Dat betekent dat zij geen grote investeringen hoeven te doen. De software van Genkgo wordt aangeboden als een online dienst. De software hoeft dus niet bij de klant op een computer of netwerk te worden geïnstalleerd: het wordt aangeboden via het internet. Genkgo neemt daarbij de zorg uit handen voor backups, beveiliging en onderhoud.

  In de jaren is er voortdurend gewerkt aan het verbeteren, versnellen en uitbreiden van deze applicaties en het platform waarop ze beschikbaar zijn. Al onze klanten kunnen profiteren van de innovaties die door ons team worden gedaan. De software die onze klanten gebruiken is altijd de laatste, nieuwste versie. Genkgo houdt hen altijd up to date door automatische updates.

  Verder bouwen op een stevig fundament

  Inmiddels zijn Genkgo en haar mensen gevestigd in het centrum van Amsterdam. Het bedrijf veranderde van VOF in Genkgo BV. Het oorspronkelijke team is van samenstelling gewisseld en heeft zich verder uitgebreid. Onze kennis en ervaring in softwareontwikkeling is de afgelopen jaren verder gegroeid. Onlangs is onze hosting verhuisd en heeft Genkgo haar eigen cloud ingericht. Dit hebben we gedaan met oog op de betrouwbaarheid, veiligheid en snelheid van onze diensten. Genkgo staat op een stevig fundament. Daardoor kunnen wij ons met succes richten op onze hoofdtaak: het oplossen van ICT problemen van organisaties en hun mensen.

  Dit is niet onopgemerkt gebleven. Ons klantenbestand is in de eerste zes jaar enorm gegroeid. We zijn heel erg dankbaar voor het vertrouwen dat we van hen hebben gekregen. Het inspireert ons om verder te gaan op de weg die we zes jaar geleden insloegen.