De laatste ontwikkelingen

27 mei 2016 om 09:24 uur

SSL beveiliging met Let's Encrypt

Vanaf heden worden SSL certificaten van Genkgo geleverd door Let’s Encrypt. Deze worden automatisch verlengd. Genkgo levert geen Wildcard certificaten meer.

SSL zorgt voor versleuteling van internetverkeer

SSL is een methode om internetverkeer tussen een website/app en bezoeker te beveiligen. Voor het verzenden van wachtwoorden, persoonsgegevens of betaalinformatie is het gebruik van SSL een absolute must.

De informatie die verstuurd wordt over een SSL verbinding is versleuteld. Alleen degene die de sleutel heeft kan de informatie openmaken en lezen. Een SSL certificaat maakt deze versleuteling mogelijk. Je herkent een website die is beveiligd met SSL aan het (groene) slotje in de adresbalk.

Let’s Encrypt maakt SSL certificaten gratis

Een SSL certificaat wordt uitgegeven door een Certificate Authority (CA). Tot voor kort waren dit gesloten, commerciële partijen, bijvoorbeeld Comodo. Het nieuwe Let’s Encrypt biedt certificaten nu gratis aan met behulp van een open en geautomatiseerde methode. De stichting Let’s Encrypt is niet commercieel maar dient het algemene nut. Het is een initiatief van de ISRG, met als doel het wegnemen van financiële, technologische en educatieve barrières voor veilige communicatie via het internet. Achter Lets Encrypt hebben zich veel grote internetbedrijven geschaard waaronder Cisco, Google en Mozilla. Ook Genkgo is donateur van Let’s Encrypt.

Genkgo werkt niet meer met SSL Wildcard certificaten.

Met de komst van Let’s Encrypt dient er niet langer betaald te worden voor een SSL certificaat. Een uitzondering hierop vormt een “wildcard” certificaat. Een wildcard is geldig voor alle subdomeinen van een webadres, bijvoorbeeld *.genkgo.com . Deze worden niet door Let’s Encrypt uitgegeven.

Enkele klanten van Genkgo maken gebruik van een wildcard. Met name als gebruik werd gemaakt van meerdere subdomeinen was dit financieel aantrekkelijk. Subdomeinen die zijn ondergebracht bij Genkgo zullen vanaf heden worden voorzien van een eigen (gratis) certificaat. Een wildcard certificaat wordt daarmee voor bijna alle klanten overbodig. Indien u bij Genkgo een wildcard certificaat bezit, wordt daarvan het contract door ons beëindigd. U wordt daarvan op de hoogte gesteld.