De laatste ontwikkelingen

16 januari 2015 om 15:12 uur

Genkgo gaat haar diensten verhuizen

Genkgo gaat in februari haar diensten verhuizen naar een nieuwe hostingpartner. Dit kan consequenties hebben voor u. Hieronder beantwoorden wij alvast de belangrijkste vragen. Volg onze verdere berichtgeving goed.

Waarom gaan jullie verhuizen?

De afgelopen tijd zijn er problemen ondervonden in het gebruik van onze diensten (waaronder Genkgo Communicatie). De oorzaak ligt in de haperende dienstverlening van onze hostingleverancier. Wij willen echter het hoogste serviceniveau garanderen en zullen daarom overstappen naar een nieuwe hostingprovider. Hierbij zal Genkgo meer in eigen beheer krijgen en sneller kunnen handelen. 

Wat doet jullie hostingprovider?

Onze hostingprovider is het bedrijf dat er voor zorgt dat onze producten (software, websites en apps) via het internet toegankelijk zijn. Dit gaat via een 'server'. Deze server wordt door hen op technisch niveau onderhouden en met het internet verbonden. Voor een internetbedrijf is de hostingprovider een zéér belangrijke partner. 

Wat betekent de verhuizing voor mij?

Eind februari zal uw pakket (dat kan bestaan uit Genkgo software, VerenigingenWeb, website, app, etc) worden overgezet naar onze nieuwe servers. De adressen waarop u onze diensten bezoekt blijven onveranderd. U hoeft dus niets te doen en zult er niets van merken. Achter de schermen zijn we momenteel druk bezig met de voorbereidingen. Niet alleen om de verhuizing vlekkenloos te laten verlopen, maar ook om onze klanten beter te kunnen gaan bedienen. Straks zullen wij u extra functionaliteiten aanbieden. 

Blijft Genkgo duurzaam?

Het respecteren van onze omgeving is een kernwaarde van ons bedrijf. Deel uitmaken van een groene en energiebesparende waardeketen is een bewuste keuze. Ons nieuwe dedicated hostingplatform komt van de klimaatneutrale firma Vboxx uit Den Haag. De fysieke locatie van de servers (het datacentrum) zal onveranderd blijven. Uw data zal veilig, lokaal en groen worden bewaard in het duurzame datacentrum EvoSwitch in Amsterdam. 

Wat gebeurt er met mijn email?

Alle Genkgo e-mailadressen worden automatisch verhuisd. Uw emailadres en webmail blijven onveranderd. U zult wel eenmalig uw favoriete e-mailprogramma (Outlook, Apple Mail, etc) op uw apparatuur moeten herinstellen. Wij brengen via e-mail elke mailgebruiker hier persoonlijk van op de hoogte.

Wat gebeurt er met mijn domeinnamen?

Alle domeinnamen die Genkgo beheert worden automatisch meeverhuisd. Hier hoeft u niets voor te doen. Hebt u domeinnamen in eigen beheer, die doorverwijzen naar onze servers? Zorg dan dat u correcte toegang hebt tot de instellingen (DNS). Wij zullen u ruim van tevoren een nieuw ip adres toesturen en aangeven wanneer u de wijziging moet aanbrengen.

Waar volg ik het nieuws over de verhuizing?

Wij houden u op de hoogte via mail en Genkgo Status. Deze nieuwe berichtenservice vindt u vanaf volgende week op het dashboard van uw Genkgo Admin beheerdersomgeving. Tevens kunt u ons Twitter kanaal volgen. Uiteraard staan wij per mail of telefoon klaar om mogelijke vragen voor u te beantwoorden.

Met vriendelijke groeten,

Het Genkgo Team